Έξι λόγοι για τους οποίους η αθλητική ομάδα είναι καλή για την υγεία σας

Είναι τα ομαδικά αθλήματα καλά για την υγεία σας; Απάντηση της MediForce, μιας ομάδας διεθνώς αναγνωρισμένων ιατρών σε ένα κορυφαίο ακαδημαϊκό ιατρικό κέντρο:

Αισθάνεται καλό να είσαι μέλος μιας ομάδας. Τώρα, οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι είναι επίσης μια ώθηση για τη γενική υγεία και την ευημερία σας.

Τα ομαδικά αθλήματα όχι μόνο σας βοηθούν να διαμορφώσετε και να παραμείνετε έτσι, αλλά και ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε με ανθρώπους από διαφορετικό υπόβαθρο και να γίνετε μέλος μιας ευρύτερης κοινότητας. Διάφορες μελέτες αποκάλυψαν επίσης άλλα ολιστικά οφέλη από τη συμμετοχή σε ομαδικό άθλημα.

Τα ομαδικά αθλήματα μειώνουν την παχυσαρκία και αυξάνουν την υγεία.

Με την παχυσαρκία σε ένα υψηλό όλων των εποχών, είναι απαραίτητο να συμμετέχετε σε σωματικές δραστηριότητες, ειδικά αν περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σας κάθεται σε ένα γραφείο. Θα πρέπει να λαμβάνετε τουλάχιστον 150 λεπτά άσκησης μέτριας έντασης ή 75 λεπτά άσκησης έντονης έντασης κάθε εβδομάδα, γεγονός που βοηθά στην αποφυγή τέτοιων χρόνιων παθήσεων όπως ο διαβήτης, η αρθρίτιδα και οι καρδιακές παθήσεις, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ. Αλλά με την εργασία (και τη ζωή) να πάρει με τον τρόπο, αυτό είναι ευκολότερο είπε παρά γίνει. Η συμμετοχή σε ένα τοπικό πρωτάθλημα kickbox, dodgeball ή μπάσκετ μπορεί να σας βοηθήσει να δεσμευθείτε να τηρήσετε αυτές τις οδηγίες, εβδομάδα μετά από την εβδομάδα.

Οι αθλητές που εκπαιδεύουν με μια ομάδα είναι πιο υγιείς.

Όχι μόνο η συμμετοχή σε μια ομάδα σας δίνει πρόσβαση σε επαγγελματίες υγείας, αλλά παρέχει επίσης ένα ενσωματωμένο σύστημα υποστήριξης που μπορεί να συσπειρωθεί γύρω σας όταν ακολουθείτε συγκεκριμένους στόχους υγείας. Φαίνεται ότι η ομαδική εργασία είναι ένα καλό εργαλείο για τη βελτίωση της συνολικής υγείας ενός αθλητή.

Το να είσαι μέλος μιας ομάδας βελτιώνει την εικόνα του εαυτού σου.

Αν αισθάνεστε καλά για το πώς βλέπετε, μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλά για το ποιοι είστε. Οι αθλητές που συμμετέχουν σε κλαμπ αθλήματα παρουσιάζουν βελτιωμένη αυτοεκτίμηση. Αναφέρουν επίσης λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης, εν μέρει λόγω των θετικών κοινωνικών αλληλεπιδράσεων που δημιουργούν τα ομαδικά αθλήματα.

Ο ανταγωνισμός βελτιώνει την αντοχή.

Η συνηθισμένη φυσική δραστηριότητα είναι το κλειδί για την οικοδόμηση αντοχής. Με τη σειρά του, η αντοχή δημιουργεί καρδιακή δύναμη. Επιπλέον, η άσκηση αυξάνει την οστική πυκνότητα και αυξάνει τη μυϊκή μάζα – τα οποία συμβάλλουν στη βέλτιστη υγεία.

Τα ομαδικά αθλήματα αυξάνουν τη μακροπρόθεσμη ευτυχία.

Οι αθλητές που παίζουν ομαδικό άθλημα είναι πιο υγιείς – και πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή. Μία μελέτη διαπίστωσε ότι η σωματική άσκηση (συγκεκριμένα το αθλητικό παιχνίδι) είχε σημαντική επίδραση στην ικανοποίηση της ζωής των συμμετεχόντων. Ένα μέρος αυτού μπορεί να είναι ότι το να είσαι μέλος μιας ομάδας δίνει στους αθλητές μια αίσθηση ότι ανήκουν. Η κοινωνική αλληλεπίδραση παράγει ισχυρά συναισθήματα αυτοδιάθεσης, που αυξάνουν την ευτυχία.

Τα ομαδικά αθλήματα σας κάνουν πιο έξυπνα.

Οι αθλητές συχνά έχουν υψηλότερες ΑΠΑ από τους μη αθλητές και μία μελέτη διαπίστωσε ότι το 97% των αθλητών της ομάδας αποφοίτησε από το γυμνάσιο – το οποίο είναι κατά 10% περισσότερο από τους μαθητές που δεν συμμετείχαν σε ομαδικό άθλημα.

Μια άλλη μελέτη στο περιοδικό Nature βρήκε μια σαφή διάκριση μεταξύ της αθλητικής απόδοσης και της δυνατότητας παρακολούθησης πολλαπλών αντικειμένων ταυτόχρονα. Οι ίδιες δεξιότητες που χρειάζεστε για να παίξετε ένα ομαδικό άθλημα είναι οι ίδιες που χρειάζεστε για να οδηγείτε αυτοκίνητο ή να παρακολουθείτε πολύπλοκες δυναμικές δραστηριότητες.

καρδιαγγειακή υγεία

«Τα ομαδικά αθλήματα είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να πάρετε στην άσκησή σας για καρδιαγγειακή υγεία, επειδή μπορείτε να το κάνετε σε μια ομάδα σε αντίθεση με το να το κάνετε μόνοι σας, συν ένα εξαιρετικό ανακούφιση από το στρες, το οποίο βοηθά στη μείωση του κινδύνου για καρδιακές παθήσεις», δήλωσε η MediForce

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder=»Your email address» btn_text=»Count Me In» tds_newsletter2-image=»» tds_newsletter2-image_bg_color=»#c3ecff» tds_newsletter3-input_bar_display=»row» tds_newsletter4-image=»» tds_newsletter4-image_bg_color=»#fffbcf» tds_newsletter4-btn_bg_color=»#f3b700″ tds_newsletter4-check_accent=»#f3b700″ tds_newsletter5-tdicon=»tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o» tds_newsletter5-btn_bg_color=»#000000″ tds_newsletter5-btn_bg_color_hover=»#4db2ec» tds_newsletter5-check_accent=»#000000″ tds_newsletter6-input_bar_display=»row» tds_newsletter6-btn_bg_color=»#da1414″ tds_newsletter6-check_accent=»#da1414″ tds_newsletter7-image=»» tds_newsletter7-btn_bg_color=»#1c69ad» tds_newsletter7-check_accent=»#1c69ad» tds_newsletter7-f_title_font_size=»20″ tds_newsletter7-f_title_font_line_height=»28px» tds_newsletter8-input_bar_display=»row» tds_newsletter8-btn_bg_color=»#00649e» tds_newsletter8-btn_bg_color_hover=»#21709e» tds_newsletter8-check_accent=»#00649e» embedded_form_code=»JTNDIS0tJTIwQmVnaW4lMjBNYWlsQ2hpbXAlMjBTaWdudXAlMjBGb3JtJTIwLS0lM0UlMEElMEElM0Nmb3JtJTIwYWN0aW9uJTNEJTIyaHR0cHMlM0ElMkYlMkZ0YWdkaXYudXMxNi5saXN0LW1hbmFnZS5jb20lMkZzdWJzY3JpYmUlMkZwb3N0JTNGdSUzRDZlYmQzMWU5NGNjYzVhZGRkYmZhZGFhNTUlMjZhbXAlM0JpZCUzRGVkODQwMzZmNGMlMjIlMjBtZXRob2QlM0QlMjJwb3N0JTIyJTIwaWQlM0QlMjJtYy1lbWJlZGRlZC1zdWJzY3JpYmUtZm9ybSUyMiUyMG5hbWUlM0QlMjJtYy1lbWJlZGRlZC1zdWJzY3JpYmUtZm9ybSUyMiUyMGNsYXNzJTNEJTIydmFsaWRhdGUlMjIlMjB0YXJnZXQlM0QlMjJfYmxhbmslMjIlMjBub3ZhbGlkYXRlJTNFJTNDJTJGZm9ybSUzRSUwQSUwQSUzQyEtLUVuZCUyMG1jX2VtYmVkX3NpZ251cC0tJTNF» tds_newsletter1-input_bar_display=»row» content_align_horizontal=»content-horiz-center» tdc_css=»eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjYwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJsYW5kc2NhcGUiOnsiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJsYW5kc2NhcGVfbWF4X3dpZHRoIjoxMTQwLCJsYW5kc2NhcGVfbWluX3dpZHRoIjoxMDE5LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiNDAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsInBob25lIjp7IndpZHRoIjoiMTAwJSIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9″ tds_newsletter=»tds_newsletter1″ tds_newsletter1-f_descr_font_family=»420″ tds_newsletter1-f_descr_font_size=»eyJhbGwiOiIxMyIsInBob25lIjoiMTUifQ==» tds_newsletter1-f_descr_font_line_height=»1.3″ tds_newsletter1-f_btn_font_family=»92″ tds_newsletter1-f_btn_font_transform=»uppercase» tds_newsletter1-f_btn_font_size=»eyJhbGwiOiIxNSIsInBob25lIjoiMTMiLCJwb3J0cmFpdCI6IjEyIn0=» tds_newsletter1-description_color=»#666666″ tds_newsletter1-title_color=»#333333″ tds_newsletter1-input_text_color=»#333333″ tds_newsletter1-input_placeholder_color=»#cccccc» tds_newsletter1-f_input_font_family=»420″ tds_newsletter1-f_input_font_size=»eyJhbGwiOiIxMyIsInBob25lIjoiMTMiLCJwb3J0cmFpdCI6IjExIn0=» tds_newsletter1-input_border_size=»1″ tds_newsletter1-input_border_color=»#dce6e8″ tds_newsletter1-input_border_color_active=»#cbd7db» tds_newsletter1-btn_bg_color=»#e2b26f» tds_newsletter1-btn_bg_color_hover=»#e2b26f»]

Related Articles